ПІДСУМКИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ SES

IMG_417712 серпня 2016 року на базі Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів відбулося засідання «круглого столу» на тему «Реалізація проектів за програмою SES (Служба Старших Експертів – Senior Experten Service) в умовах Комунальної установи Сумської обласної ради – Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів» за участю представників Сумської обласної ради, Сумської обласної державної адміністрації, Сумської міської ради, професорсько-викладацького складу СумДПУ імені А.С. Макаренка, керівників і методистів навчально-виховних комплексів м. Сум, спеціалістів Центру, засобів масової інформації, батьків дітей-інвалідів.
Мета: ознайомлення представників установ та організацій Сумщини з можливостями, які надають програми міжнародної підтримки та особливостями реалізації у розрізі сфери їх діяльності.

Sеnіor Experten Service (Служба Старших Експертів, SЕS) – це фонд німецької економіки, який за допомогою залучення німецьких експертів сприяє у становленні економіки, освіти і соціальної сфери у багатьох країнах світу.
У період з 18 липня по 14 серпня 2016 року в умовах Центру за участю старшого експерта Урсули Чапп реалізовано проект SЕS – підвищення кваліфікації реабілітологів та дефектологів за напрямками використання методики Монтессорі-терапії, що найбільш ефективно впливає на розкриття можливостей розумово відсталих дітей.
На засіданні «круглого столу» учасниками обговорено, що використання методики Монтесорі позитивно впливає на фізичний стан дитини, пробуджує зацікавленість і бажання практично діяти з різними предметами, дає змогу самостійно працювати, помилятися і виправляти помилки. При цьому ефективність роботи за методикою Монтесорі залежить від тісної взаємодії педагогів і батьків.
Дана методика сприяє формуванню самопізнання і самостійності, що в подальшому сприяє більш ефективній адаптації до перебування в освітніх закладах.IMG_4181IMG_4201