Лікар-педіатр рекомендує.

На зміну сонячним дням прийшли пронизливі вітряні дні, які стали значно коротшими. Скорочення світлового дня, викликає зниження в організму вмісту гормону серотоніну. Його ще називають «гормоном щастя». У результаті, як дорослі, так і діти частіше дають негативну оцінку оточенню.
Другий місяць осені, час, коли організм, особливо дитячий, найбільш вразливий до зміни погоди, зростання фізичних і розумових навантажень.
В осінній період треба приділити максимальну увагу, аби зміцнити імунітет дитини перед зимою.
Осінь – це ще і час загострення різних хронічних недуг та запалення дихальних шляхів, яке пов’язане з різкими перепадами температури. Ослаблений організм не може впоратися з холодним повітрям, саме тому починають виникати застуда та інші захворювання. Саме в цей час дуже актуальна профілактика застуди у дітей.
Щоб вберегтись від сезонних захворювань, потрібно не дивлячись на погоду, перебувати на свіжому повітрі , щонайменше дві години. Слідкуйте за тим, щоб дитина була одягнена по погоді. Не кутайте, але одягайте дитину таким чином, якщо буде жарко, то верхній одяг можна буде зняти і – навпаки.
Запам’ятайте! Перегрів, а потім різке охолодження, сприяють захворюванням!
Бережіть себе та своїх оточуючих!