Рефлексотерапія в Центрі

Краніальна голкорефлексотерапія (краніопунктура. церебральна акупунктура) є відносно новим, але вже дуже популярним методом рефлексотерапії, сутність якого полягає в наданні впливу на лінійні зони області скальпу за допомогою голковколювання.👍
Розміри даних лінійних зон, як правило, не перевищують 7-8 см завдовжки і 0,3-0,6 см завширшки. Характерність зон полягає в тому, що їхня топографія з точністю відображає проекції кори 🧠головного мозку людини. 🙂Наприклад, моторні зони відповідають моторним зон кори головного мозку.
🌼При впливі на зони скальпу відбувається подразнення рецепторів і виникає аферентна імпульсація (переважно ноцицептивна ) із залученням структур довгастого мозку, підкіркових ядер, кори головного мозку та подальшим впливом на різні системи організму.
Для цього методу беруть звичайні акупунктурні голки. Їх вводять на відстані горизонтально або під кутом уздовж усієї зони.
Моторна зона, Зона відчуття пересування використовується при паралічі кінцівок, ДЦП, невриті, інсульті, ускладненнях після енцефаліту та енцефаломієліту, ЧМТ, моторної афазії .
Зона тазових функцій – при порушенні даних функцій.
Зони мови використовується при сенсорній та моторної алалії.
Зона спокою та психіки – для корекції психічних порушень.
Краніальна терапія надає прямий вплив на кіркові структури мозку та має високу ефективність.👍😀